Harri jakamassa kokemustaan ja osaamistaan

Olen iloinen, että on tullut vähän ikää ja elämän kokemusta. Enää ei tarvitse pitää kokemuksia, osaamista ja tietoja omana tietonaan. On palkitsevaa saada jakaa.

Tätä jakamista saan toteuttaa erityisesti työnohjausta tehdessäni. On kysymys sitten yksilö- tai ryhmäohjauksesta, annan kokemukseni ja osaamiseni ohjattavien käyttöön. Perustyönohjauksessa se on piilojakamista, mutta esimiestyönohjauksessa jaan osaamistani suoraan ja tarkoituksenmukaisesti; silloin puhutaan coachaamisesta.

Elämän aikana on tullut reppuun valtava määrä hyviä asioita. Kyllä sinne on valahtanut myös oppia epäonnistumisesta, epävarmuudesta, pelosta, syyllisyyden tunnosta ja ihan aidosta syyllisyydestä. Hyvät asiat ja nämä vähemmän hyvät kun laitetaan samaan reppuun, ne alkavat keskustella keskenään. Lopulta ne löytävät toisensa ja muuttuvat voimavaraksi. Sitä haluan jakaa ohjattavilleni.

Minusta on etuoikeus jakaa ja puhua luennolla tai koulutustilaisuudessa äänellä, joka nousee tuosta kokemuksen ja teoriatiedon sekoituksesta.